WELKOM op mijn site! Ik ben Alien Smid (1973) en woon in Rotterdam. Na het V.W.O. heb ik de opleiding confectiekunde (Mr. Koetsier) gedaan en vervolgens de Modestyling opleiding Artemis. Tevens heb ik jaren schilderles gevolgd. Ik ben jarenlang in de mode werkzaam geweest waar kleuren een belangrijke rol spelen, kleur is dan ook een essentieel element in mijn schilderijen. Ik schilder mensen en dieren in felle, vrolijke en vaak onrealistische kleuren.
Sfeer is voor mij belangrijk want het beinvloedt voor een groot deel mijn gevoel. Ook de sfeer die een schilderij uitstraalt is voor mij erg essentieel en ik wil dan ook dat mijn schilderijen levenslust en vrolijkheid uitstralen. Wat is er levendiger dan een mens of dier en vrolijke kleuren? Sprekende ogen spelen een grote rol in mijn werk. Honden die je doordringend aankijken en daardoor bijna menselijk worden... Ogen zijn immers de spiegel van de ziel.
Mijn stijl valt te kenmerken als figuratief en realistisch en ik werk met acrylverf op doek. Ik schilder vrij werk en in opdracht naar aanleiding van foto’s. Bij vragen en opmerkingen kunt u altijd contact met mij opnemen!